Kontakt

info@bsc-kranj.si

Skozi pristop ┬╗lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost┬ź spodbujamo celovit in uravnote┼żen razvoj pode┼żelskih obmo─Źij.

Pristop ┬╗od spodaj navzgor┬ź omogo─Źa lokalnemu prebivalstvu, da z oblikovanjem lokalnih partnerstev ÔÇô LAS aktivno odlo─Źa o prioritetah in razvojnih ciljih lokalnega obmo─Źja, vklju─Źno z viri financiranja za doseganje ciljev lokalnega obmo─Źja. Pristop omogo─Źa uresni─Źevanje ┼íiroke palete izzivov v razli─Źnih okoljih, ve─Źjo fleksibilnost pri doseganju ciljev in odgovarja dejanskim potrebam lokalnega obmo─Źja.

Ukvarjamo se z:

  • razvojem pode┼żelja,
  • u─Źinkovitim izvajanjem Strategije lokalnega razvoja (SLR),
  • izvedbo delavnic za animacijo prebivalcev obmo─Źja LAS,
  • objavo javnih pozivov LAS,
  • zagotavljanjem informacij zainte┬şresiranim prebivalcem na obmo─Źju LAS,
  • spodbujanjem izvaja┬şnja operacij,
  • pomo─Ź potencialnim upravi─Źencem pri pripravi in izvajanju operacij.

Na Evropski in svetovni ravni se kreativnost in razvoj oblikujeta na ravni razpisov, saj je projektni pristop pomemben za konstantne izbolj┼íave na podlagi potreb dru┼żbe in organizacij. BSC je zaradi tega s svojim znanjem in upravljanjem razli─Źnih skladov regijsko sti─Źi┼í─Źe napredka in sinonim projektnega managementa iz vidika razvojne trajnostni regije.

Rok Roblek

┼żupan ob─Źine Preddvor

Za na┼í Center je zelo pomembno, da BSC Kranj predstavlja okvir, kjer se lahko na Gorenjskem razvoja pode┼żelja lotevamo na ─Źim bolj regionalni ravni. Kljub edinstvenosti situacije vsake kmetije, naselja, prebivalca, .. pa teme kot so lokalna prehranska samooskrba, trajnostna mobilnost ali ve─Źja uporaba lesa terjajo ┼íir┼íe sodelovanje. Prav tako je bila za nas pomembna odprtost agencije, predvsem enote LAS, za projekte, ki na za─Źetku zvenijo nenavadni ali idealisti─Źni. Ob trenutnih trendih so pogoj za res trajnostno in vklju─Źujo─Źe pode┼żelje.

Uro┼í Brankovi─Ź

direktor Centra za trajnostni razvoj pode┼żelja Kranj