Politika piškotkov

UVOD

┬áV tem dokumentu so podane informacije o pi┼íkotkih, ki se uporabljajo na spletni strani na naslovu https://www.bsc-kranj.si/ . Spletno stran upravlja dru┼żba BSC, poslovno podporni center, d.o.o., Kranj, Cesta Staneta ┼Żagarja 37, 4000 Kranj, dav─Źna ┼ít.: SI 32865597, ki je upravljavec osebnih podatkov, zbranih preko te spletne strani. Upravljavec je dosegljiv na: info@bsc-kranj.si.┬áPolitiko bomo morda ob─Źasno posodobili, da bi vam zagotovili ustrezne informacije o uporabi pi┼íkotkov na spletni strani.┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á

KAJ SO IN KAKO DELUJEJO PIŠKOTKI?

┬áBSC, d.o.o., Kranj na svojih straneh uporablja majhne datoteke imenovane ┬╗pi┼íkotki┬ź, ki shranjujejo informacije o obiskanih straneh in na─Źinu uporabe teh strani. Pi┼íkotki slu┼żijo zlasti temu, da si zapomnijo pomembne informacije, kot so na primer ime stre┼żnika, ki je pi┼íkotek zapisal ali datum izteka pi┼íkotka. Pi┼íkotki v nobenem primeru ne vsebujejo informacij o imenih uporabnikov.

┬áInformacije se shranijo na trdi disk ali brskalnik ra─Źunalnika, mobilnega telefona ali druge naprave v preprosto besedilno datoteko, do katere stre┼żnik dostopa za potrebe od─Źitavanja in shranjevanja informacij v opremi uporabnika, ter za pridobivanje dostopa do podatkov v njej. Pi┼íkotek je povezan skupaj z imenom domene (to je imenom stre┼żnika, ki ga je shranil), tako da je mo┼żno do njega dostopiti izklju─Źno prek zahteve tega stre┼żnika.

┬áPi┼íkotki lahko na primer omogo─Źajo enostavnej┼íe pregledovanje spletne strani, pridobivanje statisti─Źnih podatkov o pogostosti obiskov ali prikazovanje oglasov, prilagojenih uporabniku spleta.

 Uporabnik lahko uporabo piškotkov blokira, s tem da spremeni nastavitve svojega spletnega brskalnika. Tudi pri izklopu vseh piškotkov spletni brskalnik še vedno pridobiva nekatere informacije, za katere se privolitev uporabnika spletne strani ne zahteva. Te informacije so nujno potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.

 PRAVNA PODLAGA ZA NAMESTITEV PIŠKOTKOV

Za namestitev vseh vrst pi┼íkotkov smo po zakonodaji dol┼żni pridobiti va┼ío privolitev, razen za namestitev tistih, ki so nujno potrebni in zakon dovoljuje njihovo namestitev brez va┼íe privolitve. To so tisti pi┼íkotki, ki so potrebni za prenos sporo─Źila po elektronskem komunikacijskem omre┼żju, ter tisti, ki so potrebni, da vam zagotovimo storitev, ki jo izrecno zahtevate.

Pravna podlaga za name┼í─Źanje pi┼íkotkov in obdelavo podatkov je opredeljena v Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), Splo┼íni uredbi o varstvu podatkov (GDPR) ter vsakokrat veljavnem zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

 VRSTE PIŠKOTKOV NA TEM SPLETNEM MESTU

┬áNa tem spletnem mestu uporabljamo slede─Źe vrste pi┼íkotkov:

Nujni pi┼íkotki: Ti pi┼íkotki nam omogo─Źijo, da vam zagotovimo storitve, po katerih povpra┼íujete, s tem ko uporabljate spletno stran. Prav tako nam omogo─Źijo prenos sporo─Źila po elektronskem komunikacijskem omre┼żju. Brez teh pi┼íkotkov vam ne moremo zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali. Na primer, nujni pi┼íkotek vam omogo─Źi, da se prijavite na dogodek preko spletne strani. Ti pi┼íkotki so samodejno omogo─Źeni in jih ni mogo─Źe onemogo─Źiti, saj so bistvenega pomena za delovanje spletne strani. ┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á

Analiti─Źni pi┼íkotki: Ti pi┼íkotki nam omogo─Źajo, da analiziramo izvedbo in izgled na┼íe spletne strani ter zaznamo napake. Prav tako nam omogo─Źajo izbolj┼íanje delovanja spletne strani, s tem ko zbiramo informacije o tem, kako na┼íi uporabniki uporabljajo spletno stran, katere spletne strani najpogosteje obiskujejo in podobno. Te pi┼íkotke bomo namestili samo, ─Źe se boste z namestitvijo strinjali, tako da kliknete na gumb za sprejem pi┼íkotkov.

 SEZNAM PIŠKOTKOV

┬áV spodnji tabeli so navedeni pi┼íkotki, ki jih name┼í─Źamo na tem spletnem mestu, njihov namen in trajanje obdelave zbranih osebnih podatkov, kot tudi naziv ponudnika.

Ime piškotka

Namen

Trajanje ali merila, za dolo─Źitev trajanja (npr. za ─Źas trajanja seje)

Naziv ponudnika

 _gat

Analiti─Źni pi┼íkotek. Pi┼íkotek se uporablja za omejevanje pogostosti zadetkov.

  1 minuto

Google Analytics

 _ga

┬áAnaliti─Źni pi┼íkotek. To naklju─Źno ustvarjeno unikatno ┼ítevilo se uporablja za izra─Źun podatkov o obisku na┼íega spletnega mesta.

 2 leti

Google Analytics

 _gid

Analiti─Źni pi┼íkotek. Potreben za razlikovanje med uporabniki in sejami.

 24 ur

Google Analytics

 mc_cid

─îe kliknete na povezavo v elektronskem sporo─Źilu, poslanem s pomo─Źjo Mailchimp storitve, nam pi┼íkotek omogo─Źa, da dolo─Źimo, preko katere povezave ste dostopali do spletne strani.

 14 dni

Mailchimp za WordPress

 

 mc_eid

─îe kliknete na povezavo v elektronskem sporo─Źilu, poslanem s pomo─Źjo Mailchimp storitve, nam pi┼íkotek omogo─Źa, da dolo─Źimo, s katerega elektronskega naslova ste dostopali.

 14 dni

Mailchimp za WordPress

 

 mc_landing_site

Pi┼íkotek nam omogo─Źa dolo─Źiti, preko katere spletne strani ste dostopali na na┼ío stran.

 14 dni

Mailchimp za WordPress

 

 

PRAVICE POSAMEZNIKOV

┬áKot uporabnik spletne strani imate pravico v okviru zakonskih omejitev od upravljavca zahtevati dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave podatkov v zvezi z vami, ter pravico do prenosljivosti podatkov. Pravico imate, da privolitev kadar koli prekli─Źete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. ─îe menite, da se z va┼íimi podatki ravna nezakonito, lahko vlo┼żite prito┼żbo pri nadzornem organu.