O nas

Dobrodošli na spletni strani Regionalne razvojne agencije Gorenjske, BSC Kranj!

Zavezani smo k spodbujanju trajnostnega regionalnega razvoja in ustvarjanju razvojnih priložnosti za lokalne skupnosti. S svojim delovanjem se odzivamo na izzive spreminjajoče se družbe in s svojimi aktivnostmi odgovarjamo na potrebe lokalnega okolja in globalnih razvojnih trendov.

Že od leta 1995 izvajamo podporne aktivnosti za podjetništvo ter pripravljamo razvojne dokumente in projekte. Projekte uresničujemo tudi s pridobivanjem državnih in evropskih razvojnih sredstev ter tako širimo partnersko mrežo, pridobivamo nova znanja in izkušnje na področju mednarodnega sodelovanja, ki jih prinašamo v lokalno okolje.

Spodbujamo razvoj gorenjske regije, ki vključuje 18 občin: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas – Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri in Žirovnica. Zastopamo interese naše regije ter jo promoviramo na nacionalni in mednarodni ravni.

Naše poslanstvo je v pripravi in uresničevanju razvojnih projektov gorenjske regije. Naša osrednja naloga je priprava razvojnih dokumentov, podpora podjetništvu in inovacijam ter ustvarjanje pogojev za trajnostno rast. V sodelovanju s partnerji iz lokalne, regijske, nacionalne ravni ter z razvejano mrežo mednarodnih partnerjev soustvarjamo razvoj gorenjske regije. Kot povezovalni člen med občinami, gospodarstvom, javnimi zavodi in nevladnim sektorjem pripravljamo in izvajamo projekte za uresničitev vizije razvoja gorenjske regije zastavljene v Regionalnem razvojnem programu, ki je »Visoka kakovost bivanja za vse generacije v povezani, energetsko varčni in čisti alpski regiji«.

Naše delo temelji na odgovornosti, sodelovanju, inovativnosti in trajnosti.

»V sodelovanju z razvejano mrežo partnerjev, z zavzetimi in kompetentnimi zaposlenimi, izvajamo projekte, ki krepijo regijsko konkurenčnost s tem, da povezujemo potrebe lokalnih skupnosti in podjetij z nacionalnimi in evropskimi razvojnimi politikami in finančnimi viri. Veseli bomo, da se srečamo v razvojnem partnerstvu s ciljem prispevati k visoki kakovosti bivanja za vse generacije. Skupaj bomo gradili močnejšo in boljšo Gorenjsko.

Na naši spletni strani boste našli informacije o naši regiji, regijskih organih, naših projektih, storitvah, partnerjih, aktualnih razpisih in možnostih sodelovanja z nami.

Hvala, ker ste obiskali našo spletno stran, vabim vas, da se obrnete na nas s svojimi vprašanji, idejami ter predlogi sodelovanja. Skupaj lahko naredimo več in bolje.«

Franja Gabrovšek Schmidt, direktorica