Kontakt

info@kovacnica.si

V poslovni enoti Kova─Źnica ÔÇô podjetni┼íki inkubator Kranj pospe┼íujemo razvoj podjetni┼ítva, inovativnosti in podjetnosti Gorenjske regije.

Z aktivnostmi na podro─Źju gospodarstva si ┼żelimo spodbujati podjetni┼ítvo in podjetnost Gorenjske regije pri razli─Źnih ciljnih skupinah. Za osnovno┼íolce organiziramo podjetni┼íko usposabljanje “Kova─Źnica junior”, s srednje┼íolci in ┼ítudenti re┼íujemo razli─Źne podjetni┼íke izzive, organiziramo hekatone in delavnice za spodbujanje kompetenc 21. stoletja, ki vplivajo na njihovo la┼żjo zaposljivost oz. uspe┼ínej┼íi vstop na trg. Pomagamo potencialnim podjetnikom in podjetnikom za─Źetnikom pri prehodu v podjetni┼ítvo in uspe┼ínem razvoju njihove poslovne ideje. Podjetnikom pomagamo pri prijavah na razli─Źne nacionalne in EU razpise ter svetujemo doma─Źim in tujim investitorjem pri razvijanju investicij v regiji.

Poleg na┼ítetega smo tudi podpora gorenjskim ob─Źinam pri razvoju poslovnih con, promociji investicijskih prilo┼żnosti ter delujemo kot povezovalni ─Źlen med lokalnim in nacionalnim nivojem odlo─Źevalcev.

Na┼ía podro─Źja dela zajemajo:

  • brezpla─Źno svetovanje podjetnikom glede ustanavljanja in vodenja podjetja,
  • svetovanje in pomo─Ź pri prijavi na razli─Źne razpise,
  • spodbujanje podjetnosti in podjetni┼ítva prek nacionalnih in EU razpisov,
  • izvajanje programov pospe┼íevanja podjetni┼ítva za inovativne podjetnike s potencialom rasti,
  • mentorstvo in ekspertno svetovanje za potencialne podjetnike in podjetnike za─Źetnike,
  • organizacijo ┼ítevilnih izobra┼żevalnih delavnic in predavanj v naj┼íir┼íem podjetni┼íkem smislu, izvedbo ┼ítudijskih obiskov in strokovnih ekskurzij, odpiranje poslovnih prilo┼żnosti, podjetni┼íkih dru┼żenj ÔÇŽ

S Kova─Źnico izjemno rada sodelujem, saj razumejo pomen sodelovanja, spodbujanja in podjetni┼ítva v za─Źetnih fazah rasti. Pri svojem delu so transparentni in uporabljajo pozitivno komunikacijo, predvsem pa jim je mar tako za svoje podjetnike kot tudi za ljudi, ki te podjetnike obkro┼żajo – torej tudi nas. Super je biti obkro┼żen z ljudmi, ki vedo kaj po─Źnejo. Priporo─Źam!

Nina Dremelj

CEO, Alita Capital

Kova─Źnica predstavlja pomemben temelj podpore gorenjskih podjetnikom in inovatorjem. Tako osebno kot tudi prek OpenLaba in Fakultete za elektrotehniko s Kova─Źnico sodelujemo ┼że od samih za─Źetkov, promoviramo ustvarjalnost ter podjetni┼ítvo in inovativnost med mladimi na srednjih in osnovnih ┼íolah v regiji. Rezultati ve─Źletnega projekta TIP (talenti, inovativnost, podjetnost), ki ga podpira tudi MOK, se ka┼żejo v vse ve─Źjem interesu za tovrstne aktivnosti in porast perspektivnih mladih podjetnikov.
strokovne, administrativne in druge naloge, s katerimi se zagotavljajo pogoji za delo sveta.”

prof. dr. Janez Bešter,

predstojnik katedre za IKT, Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani