Kolesarjenje ob vodnih poteh

Konec junija 2024 smo se v španski Zaragozi prvič srečali s partnerji projekta Interreg Europe Cycling Waterways, v katerem bomo v naslednjih štirih letih obravnavali izzive pri razvoju kolesarjenja ob vodnih poteh. Projekt je povezal osem evropskih organizacij iz Španije, Francije, Danske, Italije, Slovenije in Romunije.

Tridnevno druženje nam je pustilo mnogo vtisov in novih spoznanj. Gostitelj, mesto Zaragoza, je predstavil strateško urbano načrtovanje in razvoj mesta ter načine ozaveščanja mladih in obiskovalcev o možnostih trajnostne mobilnosti. Obiskali smo Mobility City, muzej tehnologije mobilnosti, kjer smo si ogledali virtualne primere mest prihodnosti in načine gibanja po njih. S kolesarjenjem ob reki Ebro smo preizkusili sistem za izposojo koles ter si ogledali rezultate prizadevanj mesta Zaragoza, ki od leta 2006 nenehno izboljšuje svojo kolesarsko infrastrukturo.

Partnersko srečanje je bilo prvo v vrsti, na katerih bo osem partnerjev spoznavalo primere dobrih praks, obravnavalo skupne izzive in sodelovalo pri njihovem premagovanju s pomočjo izmenjave izkušenj in znanja ter z razvojem instrumentov politike, ki izboljšuje izkušnjo kolesarjenja ter dostopnost in uporabnost obvodnih poti za spodbujanje trajnostne mobilnosti.

Več o projektu: https://www.bsc-kranj.si/cycling-waterways/

 

Go Back Example
Update cookies preferences