CYCLING WATERWAYS

Cilj projekta ┬╗CYCLING WATERWAYS – Kolesarjenje ob vodnih poteh┬ź je razviti politike, ki podpirajo uporabo obvodnih poti za spodbujanje trajnostne mobilnosti. S posebnim poudarkom na vzpostavitvi kolesarskih poti, ki vodijo ob rekah, umetnih mokri┼í─Źih, potokih, jezerih, kanalih itd., si projekt prizadeva izbolj┼íati obstoje─Źo infrastrukturo in na─Źrtovati nove poti. Kon─Źni cilj je zmanj┼íati odvisnost od avtomobilov za dnevno mobilnost in prispevati h krepitvi bolj trajnostnega turizma, osredoto─Źenega na kolesarjenje.

Povr┼íine ob vodah so naravno primerne za razvoj kolesarskih poti, saj omogo─Źajo zasnovo arhitekturno privla─Źnih poti, ki izpolnjujejo tudi evropske standarde kakovostnega na─Źrtovanja, zagotavljanja varnosti, povezljivosti, privla─Źnosti in udobja. Z razvojem kolesarjenja ob vodnih poteh ┼żeli projekt podpreti mobilnost na kratkih razdaljah v mestnih in na pode┼żelskih obmo─Źjih, spodbujati daljinsko kolesarjenje, trajnostni turizem in spo┼ítovanje biotske raznovrstnosti pri na─Źrtovanju novih poti ter obogatiti zgodovinsko dedi┼í─Źino vodnih obmo─Źij.

Vendar pa je pri vzpostavljanju kolesarske infrastrukture ob vodnih poteh treba skrbno preu─Źiti razli─Źne izzive, kot so zagotavljanje ustreznih varnostnih standardov, usklajevanje z lastniki zemlji┼í─Ź, zagotavljanje sredstev za gradnjo in vzdr┼żevanje kolesarskih poti, zagotavljanje zdru┼żljivosti s kmetijskimi dejavnostmi, upravljanje vodnega toka in plovbe ter razvoj storitev za izbolj┼íanje uporabnosti poti.

Projekt je povezal osem partnerjev iz ┼íestih evropskih regij v ┼ápaniji, Franciji, na Danskem, v Italiji, Sloveniji in Romuniji, ki jih dru┼żijo vodne poti, bodisi reke, kanali, obalna obmo─Źja ali jezera. Regije so razli─Źno razvite in imajo razli─Źne pristope k spodbujanju kolesarjenja vzdol┼ż vodnih poti. Namen projekta je obravnavati skupne izzive in sodelovati pri njihovem premagovanju s pomo─Źjo izmenjave izku┼íenj in znanja ter z razvojem instrumentov politike, ki izbolj┼íuje izku┼ínjo kolesarjenja ter dostopnost in uporabnost obvodnih poti za spodbujanje trajnostne mobilnosti.

 

Partnerji: Zaragoza City Council, Ardenne Metropole Urban Community, Destination Kystlandet, Politecnico di Torino, Piedmont Region, West Sesia Irrigation Association, Regional Development Agency south-West Oltenia in BSC Kranj

 

Trajanje: april 2024ÔÇôjunij 2028

Prora─Źun: 1.588.457 EUR

Go Back Example
Update cookies preferences