CEFoodCycle

NASLOV PROJEKTA: Krožno gospodarstvo: Kartiranje prehrambnih tokov in prepoznavanje potencialov za sklenitev prehrambnega kroga

Akronim: CEFoodCycle

 

O PROJEKTU

CEFoodCycle bo z uporabo koncepta krožnega gospodarstva v prehrambnem toku ustvaril trajnostno metodologijo za preprečevanje pojava zavržene hrane, povečanje ponovne uporabe virov in sklenitev prehranskih krogov v Alpah. V kategorijah izdelkov, kot so sadje in zelenjava, meso ali mlečni izdelki, bodo opredeljeni potenciali za varčevanje z viri. Sistem digitalnih storitev z uporabo umetne inteligence bo povezal deležnike v celotnem prehranskem sistemu. Projekt bo različnim deležnikom omogočil, ohranjanje naravnih virov in zmanjšanje CO2 izpustov ter omogočil krepitev trajnostne in krožne gospodarske konkurenčnosti v Alpah.

 

Rezultati projekta vključujejo:

  1. Konsolidacija metodologije LCA za opredeljene kategorije živilskih proizvodov na območju Alp,
  2. Inteligentni, digitalni storitveni sistem LCA (IDLCASS), ki uporabnikom pomaga oceniti odločitve glede prihrankov virov / CO2,
  3. Izvajanje pametnih, sklenjenih omrežij krožnega prehranskega cikla,
  4. Regionalno vzpostavljena krožna prehranska središča, ki vključujejo, izobražujejo in podpirajo deležnike, da bi bil učinek odločitev, podprtih s sistemom AI, bolj trajnosten, pregleden in merljiv.

 

Partnerji:

  • University of Applied Science Salzburg
  • E-zavod, Institute for comprehensive development solutions
  • Austrian Institute of Ecology
  • Nice Côte d’Azur Chamber of Commerce and Industry
  • BSC, Business support organisation, ltd., Kranj
  • Agency for Sustainable Mediterranean Cities and Territories
  • LAMORO Development Agency
  • IDM Südtirol Alto Adige;University of Applied Sciences Munich
  • Cluster of Environmental Technologies Bavaria

 

VREDNOST PROJEKTA: 2,38 milijona EUR, EBRD sofinanciranje: 75 %

Trajanje projekta: 11.2022–10.2025

FOOD CIRCULAR HUB

Go Back Example
Update cookies preferences