ShareRES

ShareRES je inovativen projekt, ki dr┼żavljanom omogo─Źa, da prek energetskih skupnosti aktivno sodelujejo pri prehodu na ─Źisto energijo. Trenutno se projekti energetskih skupnosti v Evropi soo─Źajo z izzivi, kot so pravne omejitve, upravna bremena in kazenske tarife. Vendar je glavni cilj projekta ShareRES izbolj┼íati politike, ki omogo─Źajo aktivno udele┼żbo dr┼żavljanov na energetskem trgu.

S spodbujanjem proizvodnje, porabe, souporabe in prodaje elektri─Źne energije ter zagotavljanjem pro┼żnosti omre┼żja z odzivom na povpra┼íevanje in skladi┼í─Źenjem. ShareRES predvideva demokrati─Źen, trajnosten in vklju─Źujo─Ź energetski sistem, ki ga bodo vodile energetske skupnosti.

Projekt bo analiziral politike in oblikovalcem politik v šestih regijah EU zagotovil dragocene informacije:

Projekt bo prispeval k prehodu v zeleno prihodnost, ki jo vodi dejavno vklju─Źevanje dr┼żavljanov v pobude za ─Źisto energijo. Projekt bo prinesel pomembne spremembe. Dr┼żavljani bodo postali bolj ozave┼í─Źeni o projektih obnovljivih virov energije, pove─Źale se bodo zasebne nalo┼żbe, kar bo privedlo do pojava pobud, ki jih vodijo dr┼żavljani. Posledi─Źno bodo regije imele ┼ítevilne koristi in teritorialne u─Źinke, vklju─Źno z ve─Źjo energetsko u─Źinkovitostjo, ni┼żjimi stro┼íki energije in predvsem z ustvarjanjem lokalnih delovnih mest.

Partnerji:

Regija Riga (Latvija),okro┼żje Donegal (Irska),BSC KranjGorenjska (Slovenija), Alba Iulia (Romunija), Nikozija (Ciper) in Extremadura (┼ápanija)

Vrednost projekta: 1.407.400,00 EUR

Trajanje projekta: 01.03.2023 do 31.05.2027

Projekt sofinancira Evropska unija
Go Back Example
Update cookies preferences