Regio.Digi.Hub

Eden od glavnih ciljev projekta je razviti platformo za e-u─Źenje, posve─Źeno inovacijam v sektorju regionalnega razvoja ter prihajajo─Źim velikim gospodarskim, okoljskim in dru┼żbenim spremembam, ki se bodo uveljavile kot teme, namenjene poklicnemu izobra┼żevanju in usposabljanju.

Cilj projekta Regio.Digi.Hub Regional Development Digital Education HUB (Digitalno sredi┼í─Źe za regionalni razvoj) je izbolj┼íati zmogljivost sistema VET (poklicnega izobra┼żevanja in usposabljanja) na podro─Źju regionalnega razvoja in ga dvigniti na evropsko raven z iskanjem najbolj┼íe kombinacije pristopov od spodaj navzgor in vodenja, ki vklju─Źuje u─Źitelje, izvajalce usposabljanja in udele┼żence usposabljanja.

Posebni cilji projekta so:

 • Razvoj platforme za e-u─Źenje, namenjene inovacijam na podro─Źju regionalnega razvoja. To bo pripomoglo k bolj┼íemu razumevanju in sprejemanju ve─Źjih gospodarskih, okoljskih in dru┼żbenih sprememb ter omogo─Źilo, da bo poklicno izobra┼żevanje in usposabljanje na podro─Źju regionalnega razvoja v bolj┼íem polo┼żaju za proaktivno odzivanje na prihodnje spremembe.
 • Krepitev zmogljivosti, znanja in spretnosti prek poklicnega izobra┼żevanja in usposabljanja na podro─Źju regionalnega razvoja za izvajanje inovacij in digitalizacije v okviru izvajanja projekta.
 • Opredelitev lastnega mehanizma za izvajanje inovacij in digitalizacije v sistemu poklicnega izobra┼żevanja in usposabljanja na podro─Źju regionalnega razvoja, primernega za dele┼żnike, zlasti za u─Źence, delodajalce in izvajalce poklicnega izobra┼żevanja in usposabljanja do konca projekta.
 • Razvoj inovativne metodologije usposabljanja ter novih pedago┼íkih metod pou─Źevanja in u─Źenja v izobra┼żevanju za regionalni razvoj.
 • Razvoj te─Źajev v treh modulih, potrjenih za skupno 130 zaposlenih in trenerjev iz centrov poklicnega izobra┼żevanja in usposabljanja.
 • Izbolj┼íanje izobra┼żevalnih ve┼í─Źin vsaj 24 zaposlenih iz 8 partnerskih organizacij iz 6 partnerskih dr┼żav projekta z razvojem in izvedbo kratkotrajnega skupnega usposabljanja zaposlenih v drugi polovici leta 2024.

Ciljne skupine:

 • zaposleni v sektorju regionalnega razvoja: regionalne razvojne agencije, agencije za inovativnost, javni uslu┼żbenci iz lokalne javne uprave, svetovalna podjetja, ki delajo na podro─Źju evropskih strukturnih skladov, mala in srednja podjetja, trenerji, raziskovalci.
 • oblikovalci politik, vi┼íji tehni─Źni strokovnjaki in klju─Źni socialno-ekonomski akterji v sektorju regionalnega razvoja.

GLAVNI REZULTATI projekta Regio.Digi.Hub:

 • la┼żji dostop do izobra┼żevalnih programov za regionalni razvoj za tiste, ki delajo v sektorju regionalnega razvoja.
 • vklju─Źevanje inovacij in digitalizacije v sistem poklicnega izobra┼żevanja in usposabljanja na podro─Źju regionalnega razvoja.
 • ve─Ź zaposlenih v sektorju regionalnega razvoja v regionalnih razvojnih agencijah, inovacijskih agencijah ter javnih uslu┼żbencev v lokalnih upravah, svetovalnih podjetjih. Udele┼żenci bodo izbolj┼íali svoja znanja in kompetence na svojem podro─Źju dela, da bi pove─Źali svojo u─Źinkovitost na delovnem mestu ali poiskali nove prilo┼żnosti z digitalnimi znanji.

Partnerji v projektu so organizacije iz ┼ápanije, Srbije, Gr─Źije in Romunije.

Spletna stran projekta: https://regiodigihub.eu

Go Back Example
Update cookies preferences