Projekt GIFT podpira EKO teden v Kranju

 

Letošnji EKO teden v Kranju, z osrednjo temo zelene infrastrukture, podpira tudi BSC Kranj v sklopu projekta GIFT. Še posebej bi vas radi povabili, da se nam pridružite na debati o zeleni infrastrukturi v sklopu Kavarne idej za zeleno prihodnost Kranja, ki bo potekala v četrtek, 28. marca, ob 18. uri v avli Mestne občine Kranj.

V Kranju že četrto leto zapored pripravljajo EKO teden (22. 3. 2024–30. 3. 2024), ki ga letos v sklopu projekta GIFT podpira tudi BSC Kranj. Z različnimi dejavnostmi želimo ozaveščati o nujnosti varovanja okolja, odgovornemu ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v svoj vsakdan. Letošnja rdeča nit bo zelena infrastruktura. Ozaveščali bomo o pomenu zelenih površin, gozdnih območij, obrečnih pasov in drugih ozelenelih kotičkov. Z različnimi dogodki bomo iskali odgovore na vprašanja: Kaj vse je zelena infrastruktura, zakaj je pomembna in kaj je njen namen v mestih in okolici? 

Pripravili bomo sprehode in izlete po mestu in njegovi bližnji okolici, delavnice za otroke in mlade, projekcije filmov s spremljajočimi pogovori, izmenjevalnice oblačil, knjig in igrač ter druge dogodke. Vse aktivnosti so za obiskovalke in obiskovalce brezplačne.

Pridružite se nam od 22. do 30. marca 2024 na različnih lokacijah v Kranju in skupaj ustvarimo bolj zeleno in trajnostno prihodnost!

Celoten program si lahko ogledate na ekoteden.si.

Še posebno bi vas radi povabili na pogovor z občani v okviru Kavarne idej za zeleno prihodnost, ki bo na programu 28. marca 2024, ob 18. uri v avli Mestne občine Kranj.

Namen dogodka je ustvariti kreativen dialog na temo zelene infrastrukture v mestu. Želimo podpreti razmišljanje o tem, kako le–ta vpliva na kakovost bivanja občanov in občank, pridobiti vpogled v izzive, s katerimi se občani in občanke soočajo na tem področju ter razumeti, kaj je zanje pomembno pri ustvarjanju in ohranjanju zelene prihodnosti v mestu Kranj in okolici.

Dogodek bosta z nagovoroma odprla klimatologinja dr. Lučka Kajfež Bogataj in dr. Andrej Verlič, vodja službe Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Nadaljevanje dogodka pa boste soustvarjali obiskovalci z lastnimi mnenji in pogledi, zato vljudno vabljeni!

 

V zeleno infrastrukturo mesta Kranj spadajo:

  1. javne zelene površine, kot so parki, drevoredi, mestne zelenice,
  2. naravno ohranjena gozdna območja v okolici mesta,
  3. območja ekstenzivno obdelane kmetijske krajine,
  4. obrečni krajini Save in Kokre

in tudi zasebni vrtovi, strešni vrtovi in balkoni z zelenjem.

 

 

Go Back Example
Update cookies preferences