Pri─Źetek novega projekta SUSTOURTRAINING

Partnerstvo projekta Sustourtraining se je 5. In 6. marca 2024 sestalo v Valenciji na prvem partnerskem sestanku. Partnerji smo razpravljali o glavnih mejnikih projekta, metodologiji in pri─Źakovanih kon─Źnih rezultatih projekta. Predstavljena je bila vrednost in vpliv projekta ter poudarek, da bodo njegovi rezultati tudi okrepili pomen programa Erasmus+ za zainteresirane dele┼żnike in tvorce politik obravnavane tematike.

 

Projekt SusTourTraining je nadaljevanje preteklega projekta Sustowns, ki pa je vsebinsko nadgrajen. V dveh letih se bo pet partnerjev iz petih dr┼żav ukvarjalo z krepitvijo spretnosti zaposlenih in olaj┼íevanjem izvedbe praks trajnostnega turizma. Na politi─Źni ravni bo prispeval k institucionalni krepitvi politi─Źnih odlo─Źevalcev.

 

Partnerstvo bo najprej izvedlo oceno lokalnih razmer, da bi pridobilo podrobno stanje dobrih praks, predvsem pa potreb vsake regije. Na podlagi tega se bo oblikoval u─Źni na─Źrt, ki vklju─Źuje trajnost v ponudbah usposabljanja v turizmu vklju─Źenih centrov za izobra┼żevanje odraslih. Namen je zdru┼żiti in prilagoditi znanje o trajnosti turisti─Źnih operaterjev, ter jim zagotoviti orodja za vklju─Źitev trajnostnih praks v svoje delo. Konkretni rezultati bodo razvoj pripravljenega u─Źnega gradiva za vsako dr┼żavo in razvoj spletnega te─Źaja, ki bo na voljo na spletni platformi odprtega izobra┼żevanja. Izvedla pa se bodo┬á testiranja v praksi in sicer v dveh medsebojno povezanih sklopih: Prvi je Transnacionalna aktivnost usposabljanja ┬╗trenerjev┬ź, kar pomeni da bodo trenerji vklju─Źenih centrov za izobra┼żevanje odraslih v vsaki dr┼żavi prejeli usposabljanje, ki ga je razvilo partnerstvo. Cilj te dejavnosti je namensko pove─Źati znanje ┬╗trenerjev┬ź in jim zagotoviti potrebna orodja za olaj┼íanje vsebine usposabljanja v vsakem od njihovih centrov za izobra┼żevanje odraslih. Drugo testiranje pa je Lokalno usposabljanje turisti─Źnih operaterjev, ki ga vodijo zgoraj omenjeni usposobljeni ┬╗trenerji┬ź. Ta rezultat vklju─Źuje tudi testiranje spletnega te─Źaja, ki bo zagotovil kon─Źno izvedbo visokokakovostnega spletnega te─Źaja.

Go Back Example
Update cookies preferences