Pričeli so se vodeni izleti po daljinski pohodniški poti Karavanke za turistično gospodarstvo

Najmlajša daljinska pohodniška pot v Sloveniji, Karavanke, je nastala na pobudo različnih turističnih organizacij in tistih, ki so s pohodništvom in outdoor turizmom povezani. V Regionalni razvojni agenciji Gorenjske – BSC Kranj smo lani v sodelovanju z združenjem Slovenia Outdoor razvili pohodniško daljinsko pot, ki povezuje destinacije Jezersko, Preddvor, Kranj, Tržič, Žirovnico, Jesenice in Kranjsko Goro. V destinacijah, ki povezujejo Karavanke, bodo udeleženci preko vodenih izletov spoznali vseh 7 etap daljinske poti ter aktivna in zelena doživetja.

18. junija 2024 smo izvedli prvi vodeni izlet po delu 1. etape, ki poteka od Jezerskega do Preddvora po alpskih dolinah in sredogorju. Turistični ponudniki, vodniki in predstavniki medijev so s pričetkom pohoda na Spodnjem Jezerskem uživali v pohodu ob prijetnih poletnih temperaturah, nato pa so se povzpeli na najvišjo točko, Bašeljsko sedlo, ki nudi tudi odličen razgled na skorajda celo Gorenjsko od Julijskih Alp do Ljubljane. Sledil je še pohod do Planinske koče na Kališču, kjer so se okrepčali s pravo tradicionalno slovensko planinsko kulinariko. Dobrih 13 kilometrov dolg pohod se je zaključil v Preddvoru.

 

Do jeseni še novi vodeni izleti po Karavankah

BSC Kranj bo v sodelovanju z destinacijami v prihodnjih mesecih organiziral še štiri vodene izlete po etapah daljinske pohodniške poti Karavanke, ki vključujejo strokovno vodenje pohoda, degustacijo planinske in domače kulinarike, ogled naravnih znamenitosti in kulturne dediščine ter različna doživetja, ki ustvarjajo celovito izkušnjo za obiskovalce Karavank.

Vodeni pohodniški izleti so primarno namenjeni turističnim deležnikom: ponudnikom, lokalnim turističnim organizacijam in javnim zavodom s področij turizma, kulture in športa, turističnim, gorskim in planinskim vodnikom ter članom planinskih društev.

Več o daljinski pohodniški poti Karavanke najdete na tej povezavi, kjer so na voljo tudi brezplačne GPX poti.

 

Program prihodnjih izletov:

  1. Zeleni sprehod po Kranju: Kanjon Kokre in Bobovška jezera
  2. Pohod od Valvasorjevega doma do Pristave
  3. Gozdni pohod med Kranjem in Tržičem skozi Udin Boršt
  4. Pohodna tura od Plavškega rovta do Dovjega

 

Dodatne informacije: Mateja Korošec, Regionalna razvojna agencija Gorenjske – BSC Kranj; mateja.korosec@bsc-kranj.si

 

Go Back Example
Update cookies preferences