Poziv gorenjskim coworking prostorom na pode┼żelju k sodelovanju v projektu “COWORKING.NET”

Spoštovani,

v okviru projekta “COWORKING.NET”, Interreg Slovenija – Avstrija vabimo coworking prostore z Gorenjske, ki se nahajajo izven urbanih sredi┼í─Ź[1], da se prijavijo za sodelovanje v projektu. Cilj projekta je podpora razvoju coworking prostorov in spodbujanje podjetni┼ítva ter inovacij v lokalnih skupnostih. V projekt bomo vklju─Źili tri coworking prostore, ki bodo izbrani na podlagi njihovih prijav.

 

O projektu “COWORKING.NET”

Projekt je namenjen spodbujanju razvoja coworking prostorov v manj urbaniziranih obmo─Źjih z namenom okrepitve lokalnih podjetni┼íkih ekosistemov. Temelji na sodelovanju in povezovanju razli─Źnih dele┼żnikov, kot so ob─Źine, podjetniki, lokalne skupnosti, in druge zainteresirane strani. Projektni partnerji so: BSC Kranj, Regionalna razvojna agencija Gorenjske, Znanstveno-raziskovalno sredi┼í─Źe Bistra Ptuj, Ob─Źina Passail (AT) in Energy and Innovation Centre of Weiz Ltd. (AT), skupaj pa bo v projektu sodelovalo vsaj 7 lokacij v dveh dr┼żavah. Skozi projekt bomo razvili inovativne poslovne modele, ki bodo prilagojeni specifi─Źnim potrebam posameznih coworking prostorov, in omogo─Źili njihov trajnostni razvoj.

 

Kaj pridobite s sodelovanjem v projektu?

 1. Analiza lokacije

V okviru prvega delovnega sklopa bomo skupaj izvedli temeljito analizo va┼íega lokacije/coworking prostora. Na podlagi teh ugotovitev bomo pripravili priporo─Źila za izbolj┼íave, ki bodo pove─Źale privla─Źnost prostora za uporabnike. Prav tako bomo skozi projekt razvili ve─Ź poslovnih modelov za coworkinge na pode┼żelju in s pomo─Źjo zunanjih strokovnjakov izbrali najprimernej┼íega za va┼ío lokacijo. Skupaj bomo identificirali najbolj┼íe prakse, prilagodili poslovni model lokalnim potrebam in razvili strategije za dolgoro─Źno vzdr┼żnost in rast. V tem sklopu boste imeli prilo┼żnost, da pridobite dragocene vpoglede in podporo pri razvoju va┼íega coworking prostora. Na─Źrtujemo tudi izvedbo strokovne ekskurzije – udele┼żba na strokovni ekskurziji omogo─Źa vpogled v primere dobrih praks iz uspe┼ínih coworking prostorov. Omogo─Źena bo udele┼żba 2 oseb iz vsake sodelujo─Źe lokacije.

 1. Izvedba pilota

Drugi delovni sklop bo vklju─Źeval izvedbo pilotnega projekta na va┼íi lokaciji. Na podlagi izbranega poslovnega modela bomo testirali razli─Źne pristope za razvoj novih ciljnih skupin in virov prihodka. Pilotni projekt bo omogo─Źil prakti─Źno preizku┼íanje in prilagajanje strategij, kar bo prispevalo k izbolj┼íanju storitev in ve─Źji uspe┼ínosti va┼íega coworking prostora. Organizirali bomo sre─Źanja, namenjena izmenjavi izku┼íenj med sodelujo─Źimi coworking prostori, kar bo prispevalo k stalnemu izbolj┼íevanju in u─Źenju od drugih. Del projektnih sredstev imamo rezerviranih tudi za izvedbo programa izobra┼żevalnih delavnic v va┼íem coworkingu, za va┼ío promocijo in za ┼íiroko mre┼żo zunanjih strokovnjakov, ki vam bodo v pomo─Ź.

 

 1. Usposabljanje coworking mened┼żerjev

V tretjem delovnem sklopu boste imeli prilo┼żnost za izobra┼żevanje in mre┼żenje. Usposabljanje za coworking mened┼żerje bo obse┼żno, kompleksno in edinstveno. Zajemalo bo razli─Źne vidike upravljanja coworking prostorov, vklju─Źno z vodenjem, marketingom, financami in upravljanjem skupnosti. Prav tako bo vklju─Źevalo sodelovanje v mre┼żah, kjer boste imeli prilo┼żnost povezovanja z drugimi strokovnjaki in deljenja izku┼íenj. Pripravili bomo priro─Źnik za upravljanje coworking prostorov, ki bo vklju─Źeval najbolj┼íe prakse in smernice za uspe┼íno vodenje in razvoj prostora. Na strokovni ekskurziji, kamor boste lahko povabili do dva posameznika iz va┼íega coworking prostora, boste pridobili vpogled v primere dobrih praks iz uspe┼ínih coworking prostorov, kar je izjemna prilo┼żnost za pridobivanje novih znanj, izku┼íenj in idej, ki jih lahko neposredno uporabite za izbolj┼íanje in razvoj va┼íega coworking prostora.

 

Odgovornosti izbranih coworking prostorov:

 • Aktivno sodelovanje pri pripravi in izvedbi analize lokacije.
 • Sodelovanje pri oblikovanju in implementaciji poslovnega modela.
 • Prisotnost na delavnicah in strokovnih ekskurzijah.
 • Aktivno sodelovanje pri izvedbi pilotnega projekta in testiranju poslovnega modela.
 • Organizacija in sodelovanje pri peer review sre─Źanjih.
 • Omogo─Źanje izobra┼żevanja za mened┼żerja coworking prostora.
 • Redno poro─Źanje o napredku in sodelovanje v mre┼żah.
 • Podpis dogovora o dolgotrajnem sodelovanju in spo┼ítovanje dogovorjenih obveznosti.

 

Kako se prijavite:

Prijave zbiramo preko elektronskega obrazca: do 22. 1. 2024

 • Izbor:

Izbor bo opravljen na podlagi prejetih prijav, pri ─Źemer bodo prednost imele prijave, ki najbolj ustrezajo ciljem projekta. Izbrane coworking prostore bomo obvestili najkasneje do 26.1.2024.

 • Kontakt za dodatne informacije:

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate preko telefonske pošte: nives.justin@bsc-kranj.si ali 04 28 17 247.

 

Vabimo vas, da izkoristite to edinstveno prilo┼żnost in se pridru┼żite projektu “COWORKING.NET” za razvoj in podporo coworking prostorov na Gorenjskem izven urbanih sredi┼í─Ź.

 

[1] Na Gorenjskem so to vse lokacije coworkingov izven Mestne ob─Źine Kranj.

 

Go Back Example
Update cookies preferences