POT MED NARCISAMI – SOBOTA, 11. maj 2024

V sklopu projekta ReCo, ki ga sofinancira EU iz programa Interreg Srednja Evropa izvajamo pilotno akcijo spremljanja u─Źinkov prilagojene kmetijske obdelave gorskih travnikov v Karavankah z namenom o┼żivitve in dolgoro─Źne ohranitve njihove biotske pestrosti. Pri tem dajemo posebni poudarek gorski narcisi (Narcissus poeticus ssp. radiiflorus), zato je dodaten cilj akcije vpeljava zbiranja semen te za┼í─Źitene vrste in vzpostavitev testnih polj za spremljanje uspe┼ínosti semenjenja.

Poleg tega ┼żelimo tudi ozave┼í─Źati lastnike zemlji┼í─Ź, prebivalce in obiskovalce Karavank o pomenu naravnih vrednot in ohranjanja biotske raznovrstnosti.

V ta namen vas skupaj z Razvojno agencijo zgornje Gorenjske in Ob─Źino Jesenice vabimo na pohodni┼íko do┼żivetje Pot med narcisami, ki bo v soboto 11. maja 2024, kjer bomo predstavili nekaj zanimivih dejstev o ─Źudovitih narcisah in biotski raznovrstnosti alpskih travnikov.
Z nami bo poleg turisti─Źne vodnice tudi ga. ┼ápela Pungar┼íek, vodja kustodiata za botaniko v Prirodoslovnem muzeju Slovenije.

Podrobne informacije o pohodu so na voljo na: https://www.ragor.si/dogodki/po-jeseniskih-hribih-2024-pot-med-narcisami/

 

Go Back Example
Update cookies preferences