NAJAVA OBJAVE JAVNEGA RAZPISA ZA SOFINANCIRANJE UKREPOV TRAJNOSTNE MOBILNOSTI V OBDOBJU 2024-2028

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo vse zainteresirane obve┼í─Źa, da je v pripravi┬áJavni razpis za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti v obdobju 2024-2028┬á(JR UTM 2024), ki se bo izvedel v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021ÔÇô2027 v Sloveniji (PEKP 21ÔÇô27).

Predmet javnega razpisa┬áje dodelitev sredstev evropske kohezijske politike ob─Źinam za sofinanciranje stro┼íkov izvedbe infrastrukturnih oziroma organizacijskih ukrepov trajnostne mobilnosti, na─Źrtovanih v ob─Źinskih celostnih prometnih strategijah (CPS oz. OCPS). Gre za podporo izvedbi ukrepov za spodbujanje trajnostne mobilnosti na lokalni ravni, ki se zagotavlja s sredstvi Kohezijskega sklada, na─Źrtovanih v okviru PEKP 21ÔÇô27, prednostne naloge 5 ┬╗Trajnostna (─Źez)regionalna mobilnost in povezljivost┬ź, specifi─Źnega cilja RSO 3.2 ┬╗Razvoj in krepitev trajnostne, pametne in intermodalne nacionalne, regionalne in lokalne mobilnosti, odporne proti podnebnim spremembam, vklju─Źno z bolj┼íim dostopom do vseevropskega prometnega omre┼żja (TEN-T) in ─Źezmejno mobilnostjo┬ź.

Najava je v celoti dostopna na povezavi:

https://www.gov.si/novice/najava-objave-javnega-razpisa-za-sofinanciranje-ukrepov-trajnostne-mobilnosti-v-obdobju-2024-2028-jr-utm-2024/.

Ve─Ź informacij bo objavljenih z objavo javnega razpisa v Uradnem listu Republike Slovenije, celotna razpisna dokumentacija pa bo dostopna na┬áspletni strani ministrstva.

Go Back Example
Update cookies preferences