JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE PRIPRAVE IN IZVEDBE AKTIVNOSTI ETM V LETU 2024

V petek, 17. maja je Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo objavilo Javni razpis za sofinanciranje priprave in izvedbe aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti v letu 2024 v okviru Sklada za podnebne spremembe.

Namen razpisa je ozave┼í─Źanje in promocija trajnostne mobilnosti skozi vse leto, torej izvajanje ukrepov, ki imajo dolgoro─Źnej┼íi vpliv na prebivalce v slovenskih ob─Źinah ter jih aktivno spodbujajo k spremembi potovalnih navad in na─Źinu razmi┼íljanja v bolj trajnostno naravnane (hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza, skupne vo┼żnje, parkiranje zunaj mestnih jeder itd.). Glede na trenutno stanje na podro─Źju trajnostne mobilnosti v Sloveniji je poleg izvedbe ETM v ─Źasu med 16. in 22. septembrom nujno potrebno aktivnosti promocije in ozave┼í─Źanja o trajnostni mobilnosti vsebinsko obogatiti ter ─Źasovno raz┼íiriti.

Na javni razpis se lahko prijavite posamezne┬áob─Źine┬áv Republiki Sloveniji, ki sodelujete v ETM 2024 (s podpisano listino o sodelovanju). Predvidenih sredstev za vse razpisane vsebine (12 vrst aktivnosti) je 500.000,00 EUR, maksimalna mo┼żna vi┼íina sofinanciranja je do┬á10.000,00ÔéČ.┬áCelotna razpisna dokumentacija je dostopna na spletni strani ministrstva, pod┬ájavnimi objavami, rok za oddajo vlog pa je┬á24. junij 2024. Vsa vpra┼íanja v zvezi z razpisno dokumentacijo in ostalimi elementi javnega razpisa lahko zastavite najkasneje do 18. 6. 2024 na spletno po┼íto┬áetm.mope@gov.si.┬áJavni razpis je financiran┬áv okviru Sklada za podnebne spremembe.

BSC Kranj je v preteklih dveh letih za ETM ob sofinanciranju iz projekta ReMOBIL na regionalni ravni izvajal razli─Źne aktivnosti, poleg tega pa zagotovil tudi medijske objave (Gorenjski glas in radijske postaje). V leto┼ínjem letu so za spodbujanje promocije kolesarjenja in uporabe sistema Gorenjska.bike v okviru projekta Gorenjska na kolesu ┼że na─Źrtovane promocijske aktivnosti, prav tako bomo promocijske aktivnosti izvajali v okviru Regijskega centra mobilnosti Gorenjska (RCM Gorenjska).

Go Back Example
Update cookies preferences