Loading dogodki

« All dogodki

  • This event has passed.

Spletna delavnica: Ve─Źanje vloge gozdnih ekosistemov

14 decembra, 2023 ob 14:00 - 16:00 GMT

Dogodek je brezpla─Źen. Potrebna je prijava.

V ─Źetrtek, 14. decembra 2023, od 14. do 16. ure, bo v okviru platforme za u─Źenje politik Interreg Europe potekala spletna tematska delavnica o ve─Źanju vloge gozdnih ekosistemov (┬╗Boosting forest Eco-systems┬ź).

Gozdovi so najve─Źji kopenski ekosistem v EU. V njih je najve─Ź biotske raznovrstnosti na kopnem in pomembno prispevajo k shranjevanju in vezavi ogljika. ─îeprav so se stanje gozdnih ekosistemov v zadnjih desetletjih izbolj┼íalo, je mogo─Źe opaziti tudi poslab┼íanje stanja evropskih gozdov. Vplivi podnebnih sprememb pove─Źujejo druge uni─Źujo─Źe pritiske, kot so onesna┼żevanje ali ┼íkodljivci, ter vplivajo na obseg in intenzivnost gozdnih po┼żarov. Glede na te pritiske so v novi strategiji EU za gozdove do leta 2030 dolo─Źeni vizija in konkretni ukrepi za pove─Źanje koli─Źine in kakovosti gozdov v EU ter krepitev njihovega varstva, obnove in odpornosti.

Na spletni delavnici bodo predstavljene iniciative EU, ki jih lahko lokalne in regionalne oblasti uporabijo za za┼í─Źito in obnovo stanja svojih gozdov v skladu z direktivami EU. Poudarjene bodo strategije in dejavnosti, ki evropskim regijam in ob─Źinam pomagajo izbolj┼íati upravljanje gozdov, predstavljene pa bodo tudi dobre prakse na podro─Źju voda v gozdovih in trajnostnega gospodarjenja z gozdovi. Med delavnico bodo potekale interaktivne panelne razprave o predstavljenih temah.

Program delavnice in prijavnica sta dostopna na spletni strani dogodka.

Podrobnosti

Datum:
14 decembra, 2023
Ura:
14:00 - 16:00 GMT
Cena:
Dogodek je brezpla─Źen. Potrebna je prijava.
Spletna stran:
https://www.interregeurope.eu/policy-learning-platform/events/boosting-forest-ecosystems

Prizori┼í─Źe

spletna delavnica

Organizator

Interreg Europe Policy Learning Platform
View Organizator Website