CITISYSTEM

Izzivi na podro─Źju energije in virov so poudarili pomen podpore uporabi, kro┼żenju in obnovi biolo┼íkih virov. Partnerji projekta CITISYSTEM si delijo ┼żeljo po razvoju kro┼żnega gospodarstva z biolo┼íkimi viri na ravni sistema in dele┼żnikov v mestih.

Re┼íitve na sistemski ravni so klju─Źne, vendar brez aktivnih skupnosti ne morejo delovati. Re┼íitve na sistemski ravni vklju─Źujejo u─Źinkovite in inovativne na─Źine organizacije politik za podporo kro┼żnemu biogospodarstvu z uporabo biolo┼íkih virov (npr. lo─Źeno zbiranje biolo┼íkih odpadkov, proizvodnja bioplina in recikliranje hranil). Regije se soo─Źajo z izzivi pri vklju─Źevanju skupnosti v kro┼żno shemo. V nekaterih regijah sistemi delno delujejo, vendar biolo┼íki odpadki, predvsem odpadna hrana in vrtni odpadki, ┼íe vedno niso ┼íiroko predelani na naju─Źinkovitej┼íe na─Źine.

CITISYSTEM-a bo vklju─Źeval regionalno in medregionalno izmenjavo izku┼íenj ter krepitev zmogljivosti v podporo izbolj┼íanju instrumentov politike. Z izmenjavo dobrih praks bodo regije bolje opremljene za razvoj sistemske kro┼żnosti na osnovi biolo┼íkih virov in skupaj s svojimi skupnostmi izkoristile dragocene vire. Partnerji bodo svoje znanje pove─Źali z razpravami o politikah, obiski na terenu in spletnimi tematskimi spletnimi seminarji, ki so podlaga za skupni razvoj politik. Sedem partnerjev iz ┼íestih razli─Źnih regij ┼żeli podpreti mesta in z njimi povezane regionalne politike pri pove─Źanju potenciala za spodbujanje regionalnih sprememb na podro─Źju biolo┼íkih virov v kro┼żno gospodarstvo. Poudarek je predvsem na pove─Źanju ukrepov na ravni mest in vklju─Źevanju skupnosti v razumevanje pomena regionalnih tokov materialov, gnojil in energije.

Partnerji:LAB Univerza aplikativnih znanosti,Mesto Lahti,Tehni─Źna univerza Ko┼íice,BSC Kranj, mesto Mechelen,Regionalni razvojni sklad Centralne Makedonije, In┼ítitut CERCA

Prora─Źun: 1.476.343 EUR

Trajanje projekta: 01.2023 od 31.05.2027

Projekt sofinancira Evropska unija
Go Back Example
Update cookies preferences