ADRIONCYCLETOUR – četrto partnersko srečanje v Trstu v znamenju predstavitve na kolesarsko-pohodniškem sejmu v Utrechtu in prihajajočih investicijskih naložb

 

Trst, 27.–28. februar 2024 – Projekt ADRIONCYCLETOUR – Jadransko-jonska kolesarska pot za trajnostni turizem se je prevesil v drugo polovico. Na 4. partnerskem srečanju, ki ga je v Trstu gostil vodilni partner Avtonomna dežela Furlanija Julijska krajina, smo spregovorili predvsem o nedavnih promocijskih aktivnostih ter naložbah v infrastrukturo, ki se pričenjajo v tem letu.

V Utrechtu na Nizozemskem je med 23. in 25. februarjem potekal kolesarski in pohodniški sejem Fiets en Wandelbeurs, kjer je barve projektnega območja zastopal Promotourismo FVG v sodelovanju s partnerjem Vegal. V ta namen smo pripravili tudi promocijske zemljevide. Zanimanje za jadransko-jonsko območje je bilo veliko, obiskovalce pa je zelo zanimala tudi ponudba v zaledju tega območja, torej ponudba doline Soče in Gorenjske. Junija se načrtuje še predstavitev na letni kolesarski konferenci Velo-city v Gentu (Belgija). Poleg omenjenih sejemskih dogodkov se izvaja tudi aktivna promocija na družbenih omrežjih, kjer nam lahko sledite na profilu @projectadrioncycletour.

S partnerji smo pregledali stanje projektnih aktivnosti. Infrastrukturne naložbe dveh italijanskih partnerjev in Občine Kobarid so v sklepni fazi načrtovanja in pridobivanja dovoljenj. Tudi v letošnji poletni turistični sezoni se bodo izvajale aktivnosti za izboljšanje ponudbe storitev, ki podpirajo trajnostno mobilnost. Na Obali bodo ponovno ponudili intermodalno obliko prevozov kolo + ladja in kolo + bus. Ladja, na kateri je možen tudi prevoz koles, bo vozila od konca junija za začetka septembra. Tudi v Posočju bodo ponudili dve storitvi, avtobusni povezavi Tolmin – Kobarid – Čedad in iz Tolmina prek Trbiža do Kranjske Gore, tudi letos bomo izdali brošuro poletni vozni red S kolesom po Bohinjski progi, s katero bomo spodbudili domače in tuje obiskovalce k uporabi multimodalnih prevoznih storitev.

Na Gorenjskem je poudarek na snovanju, načrtovanju in ponudbi različnih storitev za kolesarje in spodbujanje trajnostne mobilnosti. V tem letu bomo v sodelovanju z Občino Bohinj opremili dve kolesarski počivališči na novi kolesarski povezavi Bled–Bohinj. Namestili bomo dva števca koles, v Kranjski Gori pa zagotovili še opremo za varno hrambo in polnjenje električnih koles.

Več o projektu: https://www.bsc-kranj.si/projekti/adrioncycletour

Projekt ADRIONCYCLETOUR sofinancira Evropska unija v okviru Programa Interreg VI-A Italija-Slovenija.

 

Go Back Example
Update cookies preferences